Μειώνω το ενεργειακό μου αποτύπωμα

energ apotipoma«ΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ - REDUCE MY ENERGETIC FOOTPRINT - ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

Σχετικά με το έργο και ύστερα από τις κατά τόπους συναντήσεις στις 4 πόλεις της περιφέρειας, η ομάδα του έργου μας απέστειλε το εγχειρίδιο.

To site του έργου λειτουργεί προσωρινά στη διεύθυνση save-energy.gr/page, και πολύ σύντομα στην τελική του save.energy.gr.

Εγχειρίδιο χρήσης του έργου -->Eνεργ.Aποτύπωμα-ΕγχειρίδιοEκπαιδευτικών.pdf 

Για τη διαδικασία -->: Διαγωνιστική διαδικασία.doc

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού και Εσπερινού Λυκείου, καθώς και Λυκείου Τεχνικής και ειδικής Εκπαίδευσης. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου, μια τάξη ενός σχολείου, μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου.

Μαθητικός διαγωνισμός για το ενεργειακό αποτύπωμα

Lightbulb-150x75Λεπτομέρειες στο έγγραφο της Περιφέρειας ........ word-icon16

Διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία». Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η διενέργεια τριών διαγωνισμών (ο πρώτος για τα δημοτικά σχολεία, ο δεύτερος για τα γυμνάσια και ο τρίτος για τα σχολεία ειδικής αγωγής), και τρία βραβεία ανά διαγωνισμό. Τα βραβεία θα δοθούν σε εννέα ομάδες εργασίας μαθητών, που θα παρουσιάσουν τα αρτιότερα σχέδια.

Ένας από τους κύριους στόχους που θέτει το έργο είναι η αποδοτικότητα ως προς τα οφέλη για τις σχολικές μονάδες. Για αυτό και έχουν οριστεί τα βραβεία (ένα για κάθε σχολείο):

1ο Βραβείο: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 10 kw
2ο Βραβείο: Αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες ενεργειακής κλάσης Α
3ο Βραβείο: Επίσκεψη στο Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για όλους τους μαθητές των βραβευμένων σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητικός διαγωνισμός για το ενεργειακό αποτύπωμα

Ευροίας 1   Τ.Κ. 46 100   Ηγουμενίτσα

emailButton   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

save traΣκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε ένα άρθρο...

Ηγουμενίτσα, Μάρτιος 2013 -Copyright © -Υπ.Σχ Δρ: Τζόκας Σπυρίδων
Sunday the 23rd. Custom text here. Joomla 3.0 Template.