Μαθητικός διαγωνισμός για το ενεργειακό αποτύπωμα

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013

Lightbulb-150x75Λεπτομέρειες στο έγγραφο της Περιφέρειας ........ word-icon16

Διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία». Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η διενέργεια τριών διαγωνισμών (ο πρώτος για τα δημοτικά σχολεία, ο δεύτερος για τα γυμνάσια και ο τρίτος για τα σχολεία ειδικής αγωγής), και τρία βραβεία ανά διαγωνισμό. Τα βραβεία θα δοθούν σε εννέα ομάδες εργασίας μαθητών, που θα παρουσιάσουν τα αρτιότερα σχέδια.

Ένας από τους κύριους στόχους που θέτει το έργο είναι η αποδοτικότητα ως προς τα οφέλη για τις σχολικές μονάδες. Για αυτό και έχουν οριστεί τα βραβεία (ένα για κάθε σχολείο):

1ο Βραβείο: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 10 kw
2ο Βραβείο: Αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες ενεργειακής κλάσης Α
3ο Βραβείο: Επίσκεψη στο Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για όλους τους μαθητές των βραβευμένων σχολείων.

 Η πράξη, συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, θέτει ως κύριο άξονα την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και κινητοποίηση των μαθητών σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, που αποτελεί, άλλωστε βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά το στρατηγικό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την σχολική χρονιά 2013-2014. Περιλαμβάνει την προετοιμασία του εκπαιδευτικού προσωπικού για τους στόχους του έργου και τη μέθοδο υλοποίησής του, την ενημέρωση ? ευαισθητοποίηση ? κινητοποίηση των μαθητών σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, και την παραγωγή μίας μελέτης περίπτωσης, που θα προτείνει τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σχολείο.

Ευροίας 1   Τ.Κ. 46 100   Ηγουμενίτσα

emailButton   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

save traΣκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε ένα άρθρο...

Ηγουμενίτσα, Μάρτιος 2013 -Copyright © -Υπ.Σχ Δρ: Τζόκας Σπυρίδων
Tuesday the 23rd. Custom text here. Joomla 3.0 Template.