Εκτύπωση
Κατηγορία: Περιβάλλον

 peΤι είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Γενικά ως Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε) σύμφωνα με τον ορισμό της UNESCO είναι η διαρκής διαδικασία μέσω της οποίας τα άτομα και οι κοινωνικές ομάδες αρχικά αναγνωρίζουν αξίες, διασαφηνίζουν έννοιες και αναπτύσσουν ικανότητες και στάσεις που είναι απαραίτητες για την κατανόηση και την εκτίμηση της συσχέτισης ανθρώπου, πολιτισμού και βιοφυσικού περιβάλλοντος και στη συνέχεια ασκούνται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στη διαμόρφωση ενός κώδικα συμπεριφοράς γύρω από προβλήματα που αφορούν στην ποιότητα του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση είναι:

  • Η εκπαίδευση για το περιβάλλον
  • Η εκπαίδευση μέσα από το περιβάλλον
  • Η εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Περιβάλλον βέβαια για την Π.Ε δεν είναι μόνο το φυσικό (χλωρίδα, πανίδα, βιότοποι, οικοσυστήματα κ.λ.π.). Είναι το τεχνικό ιστορικό περιβάλλον (αρχιτεκτονική χωρών, οικισμοί, τεχνικά έργα κ.λ.π.) και το ιστορικό περιβάλλον (ιστορία τόπων, δραστηριοτήτων κ.λ.π.) και το κοινωνικό περιβάλλον (χωροταξική οργάνωση, οικονομία κ.λ.π.)

Συγκεκριμένα, οι στόχοι της Π.Ε. είναι:
Ενημέρωση: τα άτομα και οι κοινωνικές ομάδες να ενημερωθούν για το περιβάλλον και τα προβλήματά του και να ευαισθητοποιηθούν.
Γνώση: να κατανοήσουν μέσα από εμπειρίες τα προβλήματα του περιβάλλοντος και την αλληλεπίδραση ανθρώπου - περιβάλλοντος.
Στάσεις: να διαμορφώσουν αξίες και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και διάθεση για ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση και προστασία του.
Δεξιότητες: να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για τον προσδιορισμό και την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Συμμετοχή: να δώσει ευκαιρίες για δράση και ενεργό συμμετοχή για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων.

 Σχετικές Δράσεις : 


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια οι συντελεστές της βράβευσης του Γυμνασίου Γαρδικίου που υλοποίησαν το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα «Μνήμες μαρτυρικές, φωνές ζωντανές της ιστορίας μας». Η βράβευση έγινε απο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ευροίας 1   Τ.Κ. 46 100   Ηγουμενίτσα

emailButton   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

save traΣκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε ένα άρθρο...

Ηγουμενίτσα, Μάρτιος 2013 -Copyright © -Υπ.Σχ Δρ: Τζόκας Σπυρίδων
Thursday the 23rd. Custom text here. Joomla 3.0 Template.