Εκτύπωση
Κατηγορία: Αγ. Υγείας

Ag YgΤι είναι η Αγωγή Υγείας;
Η αγωγή υγείας είναι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία στηρίζεται σε αρχές (παραδοσιακές ή των επιστημών της αγωγής) και που προσφέρει στον/στην εκπαιδευόμενο/η τις ευκαιρίες προσωπικών επιλογών σχετικά με τη σωματική, ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική υγεία τους. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία ή να επιβεβαιώσουν τις μέχρι τώρα στάσεις και συμπεριφορές τους ή να επιλέξουν διαφορετικές.

Σήμερα η γνώση για την υγεία, τις ασθένειες και τις θεραπευτικές μεθόδους έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα. Αντίθετα ο τομέας της πρόληψης δεν έχει προβληθεί όπως θα έπρεπε. Η πρόληψη μοιάζει να αποτελεί κάτι αυτονόητο που όλοι το γνωρίζουν, αλλά λίγοι το εφαρμόζουν. Ο όρος «πρόληψη» σημαίνει μέτρα τα οποία τείνουν να εμποδίσουν περιστατικά για κάτι ανεπιθύμητο και είναι ιατρικός. Η πρόληψη όμως μέσω της εκπαίδευσης είναι μια διαδικασία βίωσης των παραμέτρων και των χαρακτηριστικών της υγιεινής ζωής.
Το σχολείο ως κατεξοχήν χώρος εκπαίδευσης καλείται να αναλάβει ένα πρωταρχικό και πολυλειτουργικό ρόλο στην πρόληψη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ατόμου.

Σχετικές Δράσεις : 


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια οι συντελεστές της βράβευσης του Γυμνασίου Γαρδικίου που υλοποίησαν το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα «Μνήμες μαρτυρικές, φωνές ζωντανές της ιστορίας μας». Η βράβευση έγινε απο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ευροίας 1   Τ.Κ. 46 100   Ηγουμενίτσα

emailButton   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

save traΣκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε ένα άρθρο...

Ηγουμενίτσα, Μάρτιος 2013 -Copyright © -Υπ.Σχ Δρ: Τζόκας Σπυρίδων
Thursday the 23rd. Custom text here. Joomla 3.0 Template.