Εκτύπωση
Κατηγορία: Περιβ/κές εκδηλώσεις σχ.
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            Ηγουμενίτσα, 20 Μαρτίου 2013

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (22 Μαρτίου), η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα φιλοξενήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μαθητική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ?μη μου σκοτώσετε το νερό?, που υλοποιήθηκε από μαθητές της Α΄ τάξης του 1oυ Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «ήχοι και εικόνες του νερού». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα παρουσιαστεί σε ελεύθερο χώρο στον άνω όροφο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30. Οι μαθητές και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί (Τζέρπος Νικόλαος, Δήμου Χαρίκλεια, Βρύση Ευθαλία) θα παρουσιάσουν την έκθεση, θα μιλήσουν για τις φωτογραφίες και για την εμπειρία τους από το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Υδάτινος Ορίζοντας σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου (διάρκεια 50΄). Ένα ντοκιμαντέρ για τον κύκλο του νερού, τη μυθολογία που το περιβάλλει, τη χρήση του κατά την αρχαιότητα, την αξία του για το σύγχρονο άνθρωπο αλλά και τους άμεσους κινδύνους που το απειλούν.
Διοργάνωση:
ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων
Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας/1ο Γεν. Λύκειο Ηγουμενίτσας
Διάρκεια έκθεσης: 22 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2013
Προσωρινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας
Τρίτη έως Σάββατο: 8.00-15.00 / Κυριακή, Δευτέρα: κλειστό
Πληροφορίες (Αντ. Τζωρτζάτου - Θ. Λάζου): 26650 28539, 21417
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια οι συντελεστές της βράβευσης του Γυμνασίου Γαρδικίου που υλοποίησαν το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα «Μνήμες μαρτυρικές, φωνές ζωντανές της ιστορίας μας». Η βράβευση έγινε απο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ευροίας 1   Τ.Κ. 46 100   Ηγουμενίτσα

emailButton   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

save traΣκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε ένα άρθρο...

Ηγουμενίτσα, Μάρτιος 2013 -Copyright © -Υπ.Σχ Δρ: Τζόκας Σπυρίδων
Monday the 22nd. Custom text here. Joomla 3.0 Template.