sss Description slide 2 Description slide 3 Description slide 4

Διαγωνισμός Ζωγραφικής απο το 2ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας

Το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο: “Ambassadors for Peace”, στο οποίο συμμετέχει για τα έτη 2017-19, προσκαλεί όλα τα Γυμνάσια του Νομού Θεσπρωτίας σε διαγωνισμό με τίτλο “Drawing for Peace”, («Ζωγραφίζοντας για την Ειρήνη»).
Το κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό, μπορεί να αποστείλει στο σχολείο μας ή στον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων κ. Τζόκα Σπύρο, μέχρι και τρία (3) έργα, τα οποία προτείνεται να είναι σε μέγεθος Α4 (Μπλοκ No. 2), με ελεύθερη επιλογή στα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν οι δημιουργοί.
Τελική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ενώ όλα τα έργα θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, όπου και θα βραβευτεί ο πρώτος νικητής με δωροεπιταγή αξίας 30 ευρώ. Τα έργα θα αξιολογηθούν από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας που αποτελείται από 9 εκπαιδευτικούς του συλλόγου διδασκόντων.
Σας περιμένουμε με χαρά!

Με εκτίμηση, Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος
Ο Διευθυντής

Γυμνάσιο Φιλιατών: τα ταξίδια μας έφτασαν στο τέλος τους

Άλλο ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του, κλείνοντας το πρόγραμμά μας «Α Rainbow of Cultures». Η τελευταία αυτή κινητικότητα της σύμπραξης στα πλαίσια του προγράμματος Comenius 2013-15 ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί για όσους κυρίως συμμετείχαμε στο πρόγραμμα. Ο πήχης είχε ανεβεί πολύ ψηλά από τα προηγούμενα ταξίδια μας στην Πολωνία, Ισπανία, Βέλγιο, Τουρκία, Ιταλία, αλλά καταφέραμε να τον ξεπεράσουμε? Κι αυτό δεν το λέμε εμείς οι ίδιοι, αλλά όσοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα και έμειναν από τις 5 ως 10 Μαΐου 2015, στο μικρό αλλά όμορφο Φιλιάτι μας?[διαβάστε όλο το άρθρο εδώ] : pdf button

Συγχαρητήρια στην συνάδελφο Μάγδα Σιατούνη και σε όλους τους συντελεστές απο το Γυμνάσιο Φιλιατών για την ολοκλήρωση του απαιτητικού αλλά και μοναδικού αυτού "οδοιπορικού" με τους μαθητές τους.

 

*** 1ο βραβείο του Γυμνάσιου Φιλιατών ***

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κριτικής αξιολόγησης των μαθητικών ταινιών που συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους:

 «Ένας Πλανήτης ?μια ευκαιρία». 

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι διακρίσεις πήραν τα σχολεία:

  1. Στην μυθοπλασία το πρώτο βραβείο πήγε στην ταινία «Κοίταξε με» του Γυμνάσιου Φιλιατών Θεσπρωτίας,
  2. το δεύτερο βραβείο ισοτίμως στις ταινίες «Ηρώ» του  Εσπερινού Γυμνασίου - Λύκειου Κω και στις «Σκιές» του 5ου Γελ Καβάλας και
  3. το τρίτο βραβείο στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων Σάμου με το φιλμ «Η πρώτη αγάπη».

    Περισσότερα...

Το Γυμνάσιο Φιλιατών με το Comenius στη Φλωρεντία

Δέστε το βιντεάκι με την καταπληκτική εκδρομή στη Φλωρεντία

 

Florentia1

Γυμνάσιο Φιλιατών

Φλωρεντία?σε ευχαριστούμε!!!

Άλλο ένα ταξίδι μας μέσω του προγράμματος Comenius ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!  

Και ίσως αυτό το ταξίδι, το τελευταίο μας -αφού το πρόγραμμα λήγει τον Ιούνιο 2015- υπήρξε το καλύτερο από όλα!Αναχωρήσαμε στις 2 Μαρτίου για τη Φλωρεντία σε ένα πολύ όμορφο ταξίδι με το καράβι προς Ανκόνα, όπου μας περίμεναν οι μαθητές του δεύτερου σχολείου υποδοχής (Castelfidardo) για Φλωρεντία και επιστρέψαμε γεμάτοι αξέχαστες αναμνήσεις μετά από μια εβδομάδα? Ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Κώστας, ο Ελιντιόν, η Λώρη, η Μαρία, η Νεκταρία και η Παναγιώτα, συνοδευόμενοι από την κ. Μάγδα, τον κ. Μπάμπη και τον κ. Κώστα, απόλαυσαν μία μοναδική εκδρομή, σε μια χώρα με απαράμιλλο πολιτισμό και κουλτούρα, καλοσύνη ανθρώπων, φινέτσα, ευγένεια. Από πού να ξεκινήσουμε;

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Γυμνάσιο Φιλιατών στις 23 Δεκεμβρίου

gymn filiaton-bazaar2014 3 20141229 1321728738

Απο το δελτίο που μας έστειλε το Γυμνάσιο Φιλιατών

Όλες οι φωτογραφίες εδώ

«Η χρονιά του 2014 για το Γυμνάσιο Φιλιατών έφυγε με τον καλύτερο τρόπο?»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Γυμνασίου Φιλιατών, στις 23 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές του σχολείου μας προετοίμασαν με πολλή όρεξη και μεράκι, μία πολύ όμορφη εκδήλωση με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη φτώχεια και τη μετανάστευση, ενώ παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών Comenius, το θέμα του οποίου είναι συναφές.
Τα τραγούδια της χορωδίας μας, το ζεϊμπέκικο του Βασιλάκη και της Σταυρούλας, το θεατρικό δρώμενο με θέμα τη λαθρομετανάστευση, αλλά και τα διασκεδαστικά βιντεάκια από τα μέχρι στιγμής ταξίδια των μαθητών μας στο εξωτερικό, καθήλωσαν ολόκληρο το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Περισσότερα...

Επιμόρφωση για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning

logo eTwΕπιμορφωτική Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση το μήνα Οκτώβριο Θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην Ηγουμενίτσα θα υλοποιηθεί στο χώρο του 2ου Γυμνασίου  Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 29/10/2014 και ώρα 17:30-20.00.

Οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση: www.etwinning.gr/news, επιλέγοντας την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια και το workshop της επιλογής τους.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί κατά τη δήλωση συμμετοχής θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας

prosklisi 1 gymnasio safisa 1 gymnasio s

Θεατρική Παράσταση από το 2ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας

Δύο Θεατρικές Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν απο τη Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας το Σάββατο 20 & 27 Απριλίου στις 20:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Τίτλος της παράστασης "Μια γιορτή στου Νουριάν" του Volger Ludwig.

Θεατρική Παράσταση από το ΓΕΛ Μαργαριτίου

theatro GEL MargaritiouΘεατρική Παράσταση την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 11:00 π.μ. και στις 20:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Μαργαριτίου.


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια οι συντελεστές της βράβευσης του Γυμνασίου Γαρδικίου που υλοποίησαν το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα «Μνήμες μαρτυρικές, φωνές ζωντανές της ιστορίας μας». Η βράβευση έγινε απο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ευροίας 1   Τ.Κ. 46 100   Ηγουμενίτσα

emailButton   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

save traΣκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε ένα άρθρο...

Ηγουμενίτσα, Μάρτιος 2013 -Copyright © -Υπ.Σχ Δρ: Τζόκας Σπυρίδων
Friday the 31st. Custom text here. Joomla 3.0 Template.